Pappa al pomodore |
Ingrediënten: 350 gr goed oud (ik bedoel heel oud) wit brood of een ciabatta 4 geplette tenen knoflook olijfolie 1 literblik gepelde tomaten bouillon ongeveer 1 liter handvol verse gesneden basilicum zout en peper olijfolie voor op tafel |
Bereidingswijze: Rooster het brood goudbuin in de oven op 200 graden. Bak in een soeppan de knoflook in een scheut olijfolie tot het kleurt. Doe er de tomaten en het vocht uit blik bij. Laat 10 minuten op halfhoog vuur bakken. Doe er een groot deel van de bouillon bij en breng aan de kook. Voeg het brood en de basilicum toe laat een half uur sudderen. Roer de soep af en toe om en druk het brood stuk. Voeg zonodig meer bouillon toe. Het resultaat moet een zachte dikke pap zijn. Breng op smaak met zout en peper en laat afkoelen tot lauw en serveer het dan gegarneerd met basilicum en begiet het aan tafel met olijfolie. |