Pappa al pomodore



Ingrediënten:

350 gr goed oud (ik bedoel heel oud)
wit brood of een ciabatta
4 geplette tenen knoflook
olijfolie
1 literblik gepelde tomaten
bouillon ongeveer 1 liter
handvol verse gesneden basilicum
zout en peper
olijfolie voor op tafel


Bereidingswijze:

Rooster het brood goudbuin in de oven op 200 graden.
Bak in een soeppan de knoflook in een scheut olijfolie
tot het kleurt. Doe er de tomaten en het vocht uit
blik bij. Laat 10 minuten op halfhoog vuur bakken. Doe
er een groot deel van de bouillon bij en breng aan de kook.
Voeg het brood en de basilicum toe laat een half uur
sudderen. Roer de soep af en toe om en druk het brood stuk.
Voeg zonodig meer bouillon toe. Het resultaat moet een zachte
dikke pap zijn. Breng op smaak met zout en peper en laat
afkoelen tot lauw en serveer het dan gegarneerd met basilicum
en begiet het aan tafel met olijfolie.

Home